Video's

Ook dit jaar hebben we een extra service voor alle thuisblijvers in de vorm van een Video Dagverslag door Rens Bok en Stefan van Gameren.
Ron in't Hout zorgt dagelijks voor een geschreven samenvatting.

2022

Bekijk het dagoverzicht van Zaterdag 13 augustus 2022 door BokFilms.

  

 3x2 2022 Dagverslag Zaterdag

Wat is het toch heerlijk als je op de Zaterdag van 3x2 vroeg in de ochtend op het Reyerpark bent. Toen ik als schrijver daar aankwam was er nog niemand en dan is het dus een waanzinnig mooi gezicht als je al de groepen met hun versierde fietsen ziet aankomen . De ene groep nog bonter uitgedost dan de andere groep , creativiteit voert de boventoon. 
Zoals gebruikelijk op[ de 3x2 Zaterdag kwam er ook dit jaar eer een wagen van Transport Bedrijf Groeneboom het Reyerpark opgereden  , en ook zoals gebruikelijk stond achter op deze wagen de instalatie van Hightone Licht en Geluid opgesteld . Dus het feestje begon al vroeg vanmorgen , want bij Hightone schroeven ze het volume heel graag op . 

Op Zaterdag is er een onafhankelijke jury die de versierde fietsen beoordelen . Dit wordt ook gedaan door uit elke groep een kind van 11 jaar .In de tijd dat de fietsen werden beoordeeld , bouwde Richard en Sabine van Hightone een flink feestje met de rest van de kids en belangstellende. Uiteraard werd er ook nog even flink ingezongen , waarna Peter de dag opende.

Hierna was het tijd voor de jury om het dagklassement van gisteren bekend te maken . Het dagklassement van gisteren werd gewoon ( voor de tweede keer deze week ) door : Groep 10 : Groente en Fruit Van Gelder met als leiding : Ingrid den Hoed en  Anoushka Lans. Van harte gefeliciteerd . Na de uitreiking van de groene trui gingen we naar de fietsen voor de ere ronde door Ridderkerk .

De karavaan werd uiteraard voorafgegaan door de wagen van Groeneboom terwijl Hightone heerlijk muziek draaide  , waardoor de sfeer nog beter werd .Na een tocht door Slikkerveer gingen we richting Bolnes . Bij de voetbal vereniging hadden we de eerste kleine rust .Na ongeveer drie kwartier stapte we weer op voor het tweede deel van onze ere ronde . Die ging via het centrum , bloemenbuurt en drievliet naar het Oosterpark .

Nadat iedereen een beetje uitgerust was gingen we via 't zand en centrum naar het Reyerpark ,waar iedereen weer veilig arriveerde . Net zoals langs de route stonden ook hier heel veel mensen te wachten om de kanjers van 3x2 feestelijk binnen te halen .Na het uitreiken van de presentjes en bloemen was het tijd om naar de Sporthal de Fakkel te lopen voor de grote finale van 3x2 2022 .

Alle ploegen werden door het publiek warm ontvangen met een luid applaus , en dat terwijl het zowel buiten als ook in de sporthal als zo warm was .  Natuurlijk werd er ook in de sporthal luid gezongen onder aanvoering van Wijnand , Henk en Ron 
Daarna werd de finale echt gestart door Peter die zijn dank en waardering uitsprak voor in eerste plaats de kids , maar ook voor de vrijwilligers en sponsoren . 

Wat voor iedereen ontzetten dierbaar was , was het feit dat Tante Lien toch nog even bij de finale is geweest .
De burgemeester nam natuurlijk ook nog even het woord , ook zei bedankte de sponsoren en vrijwilligers en met name Peter van Dijk .
Peter neemt afscheid van 3x2 en zo komt er een tijd perk ten einde . Ook nemen we dit jaar afscheid van Marjan Bravenboer . Marja en Peter namens iedereen binnen 3x2 en ook namens heel veel kids en ouders ' bedankt voor wat jullie al die jaren hebben gedaan voor deze organisatie . Dank Dank Dank  .

Uiteindelijk werd het tijd voor de klassementen . Natuurlijk was iedereen reuze benieuwd naar waar ze geeindigd waren . De verschillende klassementen kun je op je gemakje terug lezen op de website van 3x2 . Eindelijk was het moment daar dat het algemeen eindklassement bekend zou worden . Of tenminste dat dachten de mensen op de tribune , maar niets was minder waar .

Peter van Dijk vertrekt en dat kunnen we natuurlijk niet zomaar laten gebeuren . Ingrid Den hoed had een afscheidslied geschreven voor Peter op de melodie van het 3x2 lied . Tijdens het zingen van dit lied werd Peter bedolven onder de rozen , dit was onze manier om afscheid te nemen en hem te bedanken.
Hierna was het natuurlijk wel tijd voor het algemeen eindklassement .

Op de derde plaats is geeindigt : Groep 15 : Xebius en Printmijnfotos.nl met als Leiding : Lindy van Hoogdalem  en Naomi Deunhouwer .

Op de tweede plaats is geeindigt  : Groep 4 : Brood- en banketbakkerij Vos Bolnes met als Leiding : Ian Nellen en Ricardo den Hoed.

De winnaar van 3x2 2022 is geworden : Groep 10 : Groente en Fruit Van Gelder met als Leiding : Ingrid den Hoed en Anoushka Lans.

Gefeliciteerd met jullie prijs namens iedereen van 3x2 . Hiermee kwam er een eind aan de 50e ediditie van 3x2 . Rest ons niets meer dan te concluderen dat we een waanzinnige week hebben gehad .
UIteraard alle sponsoren bedankt .
Alle Vrijwilligers bedankt  Zonder jullie allemaal geen 3x2 .

Wat mij betreft bedankt voor het lezen van de verslagen en graag tot volgend jaar 

Bekijk het dagoverzicht van Vrijdag 12 augustus 2022 door BokFilms.

 

 3x2 2022 Dagverslag Vrijdag

Vanmorgen kwam iedereen met licht vermoeide koppies op tijd aan op het Reyerpark . De vermoeidheid werd er al snel uitgezongen door Wijnand , Henk en Ron .
Zoals gebruikelijk werd de dag daarna officieel geopend door Peter en na wat mededelingen was het tijd voor de jury om het dagklassement van gisteren bekend te maken . Uiteraard was iedereen weer erg benieuwd op welke plaats ze geeindigd waren met hun ploeg .
De dagwinnaars van gisteren was groep 4 : Brood- en banketbakkerij Vos Bolnes met als leiding : Ian Nellen en Ricardo den Hoed.

Het zal u ongetwijfeld opgevallen zijn , dat het momenteel erg warm is buiten . Dat is natuurlijk mooi , maar voor het mooie is het net weer te warm . Bij 3x2 houden we daar rekening mee , gisteren hadden we al bijna 20 kilometer van de route afgehaald . ook vandaag hebben we een verkorte route gereden naar De Louwert in H.I-Ambacht . Dit betekende dat we vandaag ook meer tijd hadden in het zwembad .
Voordat er vrij gezwommen kon worden moesten de kids natuurlijk eerst een spel spelen . Vandaag was dat het Bal/pion breng over het water spel . Altijd mooi om te zien hoe die kids hun best doen , luid aangemoedigd door hun eigen groepsleiding en door alle andere kids en medewerkers . Wat dat betreft staat sportiviteit bij 3x2 heel hoog in het vaandel .

Nadat het spel gespeeld was , was er voor iedereen nog ruim de tijd om vrij te zwemmen . Onnodig om te vermelden dat die extra tijd goed werd benut door iedereen . Ik denk persoonlijk dat er maar weinig kids en/of medewerkers van 3x2 niet hebben gezwommen .Rond kwart voor 2 was het tijd om weer te vertrekken , maar niet voordat alle kids een ijsje hadden gehad . Dit ijsje werd ze aangeboden door het zwembad , waarvoor onze hartelijke dank .Na het ijsje was het echt tijd om te vertrekken richting Ridderkerk .

Na een tochtje van ongeveer een uurtje kwamen we terug op het Reyerpark . Daar sloot Peter de dag af . Rond 3 uur vertrokken alle ploegen naar de plek waar ze hun fietsen gaan versieren .
Daar wordt altijd geheimzinnig over gedaan door iedereen , niemand wil eigenlijk zeggen wat ze aan versieringen gaan doen. Des te leuker is het om op zaterdagochtend het resultaat te zien .
De fietsen worden versierd voor de ere ronde door Ridderkerk morgen .

BIj deze dus de oproep om even op de site van 3x2 te kijken voor de route , zodat iedereen langs de route kan gaan staan om deze kids die een pittige week achter de rug hebben , aan te moedigen voor hun laatste kilometers . Deze kids verdienen dat stuk voor stuk . Dus zien we jullie morgen langs de route ??

Bekijk het dagoverzicht van Donderdag 11 augustus 2022 door BokFilms.

 

 3x2 2022 Dagverslag Donderdag

Vanmorgen melde iedereen zich weer op tijd op het Reyerpark . De dag starte met zang onder leiding van Wijnand en Henk . Na het inzingen opende Peter officieel de dag , met een paar korte mededelingen .
De jury had vandaag een makkie , omdat er geen dagklassement was van gisteren .

Vandaag werd de feestcommissie voorgesteld aan iedereen . Deze commissie heeft de taak om de 50e editie van 3x2 nog leuker te maken en we kunnen nu al wel stellen dat ze daar tot nu toe prima in geslaagd zijn .
Dus bij deze onze waardering voor , Peter , Bianca , Thalia en Ingrid . Vandaag hadden ze ook wat georganiseerd maar daarover zo meer .

Vandaag ging de tocht naar zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland . Vanwege het warme weer werd er een kwartier eerder gestart , ook vanwege het warme  weer was er besloten om de terug tocht korter te maken dat had als mooie  bijkomstigheid dat we daardoor langer in het zwembad konden blijven . Na een korte rondje door Ridderkerk werd er via de Alblasserdame Brug koers gezet naar Soeburgh alwaar we de eerste korte rust hadden . Na deze rust ging de tocht verder naar Nieuw-Lekkerland . De temperatuur was al aardig gestegen toen we bij het zwembad aan kwamen , maar dat kon de pret niet drukken .
In het zwembad werd er eerst een levend bingo gepeeld , deze bingo was georganiseerd door de feestcommissie . Bij elk nummer moest een bijpassen artikel gezocht worden , enkele dingen die gezocht moesten worden ,waren , een witte sok , een zwarte sok , een broodtrommel , een handoek enz enz . Overal rende er kids over het veld om de artikelen te zoeken , dus dat was echt heel leuk om te zien .

Na de bingo was het tijd om te lunchen , na de lunch werd er begonnen met de ifo water race . De ifo is een grote ronde schijf waar 3 kids op gaan ligen cq zitten en dan is de opdracht heel simpel peddel zo snel mogelijk naar de overkant daar ga je er af en gaan de volgende 3 terug peddelen en dat  4 keer . telkens gingen er 3 groepen tegen elkaar en iedereen werd door iedereen aangemoedigd . Nadat de ploegen waren geweest , was het tijd voor de race van een aantal vrijwilligers die zich hiervoor voor op hadden gegeven . Ook de medewerkers werden hartstikke hard aangemoedigd door alle kids die nog langs het bad stonden . Na de race van de medewerkers was er nog ruimschoots tijd om vrij te zwemmen , omdat de route terug naar Ridderkerk was ingekort . En hoe kun je de tijd die je daarmee wint nou beter besteden dan in het zwembad .

Uiteindelijk was het toch tijd om richting Ridderkerk te vertrekken , waar wij op tijd weer op het Reyerpark aankwamen . Op het Reyerpark was er voor iedereen nog drinken . Na de dorst gelest te hebben sloot Peter de dag af . Moe en opgebrand ging iedereen richting huis .

Morgen fietsen we naar zwembad de Louwert Wat we daar allemaal gaan beleven kun je morgen uiteraard weer lezen in het dagverslag

Bekijk het dagoverzicht van Woensdag 10 augustus 2022 door BokFilms.

 

3x2 2022 Dagverslag Woensdag

 Vanmorgen verzamelde iedereen zich op de parkeerplaats van "Het Van Der Valk Hotel "Ridderkerk .Dit had natuurlijk een speciale reden , maar daarover zometeen meer .
De dag werd gestart door Wijnand , Henk en Ron , die de kids opwarmde met heel veel zingen . Zingen is een belangrijk onderdeel van 3x2 , dus moet er flink geoefend worden .
Onder leiding van deze drie mannen komt het met het zingen helemaal voor elkaar . Na het zingen was het de beurt aan Peter om de dag officieel te openen .

Peter heeft daar nooit zolang voor nodig , maar voordat het woord aan de jury werd gegeven ,werd eerst de microfoon aan Ingrid Den Hoed gegeven.
Zij bedankte iedereen voor de manier waarop wij gisteren afscheid hebben genomen van Arie . Ze vertelde dat het de familie tot grote steun en troost was.
Haar woorden werden gevolgd door een mooi en lang applaus , dit applaus was zowel een troost voor Ingrid alsmede een bedank applaus richting Arie voor alles wat hij gedaan heeft .

Hierna was het tijd voor de jury om het dagklassement van gisten bekend te maken.
Het Dagklassement van gisteren door : Groep 2 , Groente en Fruit Import van Ooijen met als leiding : DaniĆ«lla Claessens en Ylva Bravenboer. Van Harte gefeliciteerd 

Vandaag werd er niet gefietst ,  maar er kwamen 3 grote bussen waar we instaptenn. Deze bussen vervoerde iedereen van 3x2 naar Diergaarde Blijdorp.. Daar aangekomen kregen de leiders en leidsters van de groepen een speurtocht uitgereikt . De opdracht was simpel , loop deze speurtocht en beantwoord de vragen .
Eenmaal binnen in de diergaarde gingen alle groepen aan hun speurtocht beginnen , ze hadden daar gelukkig tijd genoeg voor , want de bussen kwamen ons om drie uur pas weer ophalen . 
Dus tijden de speurtocht was er genoeg tijd om wat te eten en te drinken en te spelen in de speeltuin . Er zaten soms wel moeilijke vragen in de speurtocht , maar volgens wel ingelichte bronnen zijn de vragen wel behoorlijk goed beantwoord .

Om 3 uur verzamelde iedereen zich weer bij de gereedstaande bussen , die ons weer veilig naar hotel Van Der Valk brachten . Waarom nou juist daar ?
Het hotel is al enkele jaren een grote sponsor van 3x2 , ze zijn niet alleen groeps sponsor maar ze sponseren ook nog andere dingen voor de organisatie .
Toen men in het hotel hoorde dat dit de 50e editie van 3x2 was hebben zij besloten om voor iedereen van 3x2 , dus de kids en de vrijwilligers een snack buffet te organiseren .
Toen  we net binnen waren vertelde Peter wat het hotel had geregeld . Hij hoefde er niet om te vragen want spontaan brak er een groot applaus los voor het management en  personeel van het hotel .
Over de hoeveelheden eten had niemand wat te klagen want er was meer dan genoeg voor iedereen .  Na het eten was er ook nog ijs na , dus we kunnen wel zeggen dat we een complete maaltijd hebben gehad .
De organisatie van 3x2 haalde de mensen die voor ons in een snikhete keuken hebben gestaan naar voren , ook deze mensen konden rekenen op een heel groot applaus .

Daarna barste het feest pas echt los er werd door iedereen keihard , geklapt , gezongen en gedanst .We kunnen wel zeggen dat het hotel op haar grondvesten stond te trillen .
Maar aan alle goeie dingen komt een eind , dus ook dit feest kwam tot een eind . De kids gingen moe , voldaan en vol gegeten richting huis .
Rest ons niets meer dan nogmaals onze dan en waardering uit te spreken voor het management en personeel van Hotel Van Der Valk Ridderkerk .

Dan Dank Dank  
Morgen gaan we fietsen naar Nieuw-Lekkerland  Wat we daar allemaal beleven kun je morgen weer terug lezen in het dagverslag. Tot Morgen allemaal

Bekijk het dagoverzicht van Dinsdag 09 augustus 2022 door BokFilms.

 

3x2 2022 Dagverslag Dinsdag

Vanmorgen verzamelde iedereen zich op het Reyerpark , voor de eerste fietsdag van 3x2 2022 .

Zoals altijd opende onze voorzitter Peter van Dijk de dag . Maar eigenlijk zat iedereen te wachten op de jury , voor de bekendmaking van het dagklassement van gisteren .
Natuurlijk was iedereen reuze benieuwd op welke plek ze geeindigd waren .

De spelletjes waren gisteren het beste gedaan door : Groep 10 : Groente en Fruit Van Gelder, met als Leiding Ingrid den Hoed en Anoushka Lans . Van Harte gefeliciteerd !

Nadat de winnende ploeg de groene trui in ontvangst had genomen , nam Peter van Dijk opnieuw het woord.
Hij vertelde iedereen dat de afgelopen week Arie den Hoed is overleden .Arie heeft een langse staat van dienst bij 3x2 en de meeste kennen hem als chauffeur van de route wagen.
In overleg met de familie is er besloten om langs het huis van Arie te rijden , om hem namens 3x2 een laatste groet te brengen .
Het was heel indrukwekkend hoe de vrijwilligers maar vooral de kinderen deze laatste groet met heel veel respect hebben gebracht , dus voor iedereen een hele dikke pluim hiervoor .
De familie heeft laten weten dat ze dit gebaar enorm hebben gewaardeerd .

Hierna was het tijd om koers te zetten richting Recreatieoord Binnenmaas. Na een mooie tocht hadden we een kleine rust bij De Thermen in Barendrecht. Vanaf de kleine rust was het een heel klein stukje fietsen naar de Heijenoord tunnel.  Al Lopend gingen wij door de tunnel heen , eenmaal uit de tunnel was het nog een klein stukje fietsen naar Binnenmaas .
Eenmaal daar aangekomen werd al heel snel duidelijk dat door de drukte in het zwembad , het niet mogelijk was om het reuze glijbanen te spelen . Dat betekende dus voor iedereen gewoon vrij zwemmen .
Wel werd er door de kinderen een algemene kennis kwis gemaakt , terwijl de leiding een aadrijkskunde test kreeg .

Halverwege de middag was het weer tijd om te vertrekken .Ook nu was het wederom een klein stukje richting de tunnel. Kort nadat we uit de tunnel waren , hadden wij de tweede kleine rust .
Hier moesten de kids de houten puzzels maken . Uiteraard deden de kids hun uiterste best om de puzzel zo snel mogelijk te maken .
Ook was er tijdens deze rust voor iedereen fruit beschikbaar . Uiteindelijk was het toch tijd om weer richting Ridderkerk te vertrekken .

Na nog een mooie fietstocht kwamen we op tijd aan in Ridderkek , nadat iedereen nog wat gedronken had sloot Peter deze dag af.
Morgen wordt echt een feestdag , dan gaan we met z'n alle naar Diergaarde Blijdorp . Wat we daar allemaal gaan beleven , kunnen jullie morgen uiteraard weer lezen in het dagverslag .

Ik zou zeggen Slaap lekker en tot morgen .

 

Bekijk het dagoverzicht van Maandag 08 augustus 2022 door BokFilms.

 

3x2 2022 Dagverslag Maandag
 3 Jaar hebben we er op moeten wachten , maar vanmorgen was het eindelijk zover ,de start van 3x2 2022 .

Het voelde gelijk weer vertrouwd , alsof we niet weg zijn geweest .

Deze editie is in meerdere opzichten bijzonder , natuurlijk om dat we vanwege corona

twee jaar geen 3x2 konden en mochten organiseren , maar ook omdat deze editie de uitgestelde vijftigste keer 3x2 is.

Dit feestje hadden we eigenlijk in 2020 moeten vieren , maar we weten allemaal waarom dat niet door kon gaan .

Vandaag mochten we dan eindelijk starten .

De officiele start werd verricht door onze burgemeester Mvr. Attema .

Hierna kregen wij een heuse warming up zodat alle spieren goed opgewarmd werden.

Daarna was het tijd om met de spellen te beginnen , dus alle ploegen gingen naar hun eerste spel .

Alle kids deden weer hun uiterste best om de spellen zo goed mogelijk te volbrengen , uiteraard aangemoedigt door hun groepsleiding .

Halverwege de ochtend kregen wij de eerste verassing van deze week .

Wie jarig is trakteert , 3x2 is jarig en dus werd iedereen getrakteerd op taart .

Natuurlijk werd daar heerlijk van gesmuld zowel door de kids als ook door de groepsleiding en alle andere vrijwilligers .

Na deze versnapering was het tijd om door te gaan met de spellen , zodat aan het eind van de ochtend elke groep , ieder spel had gepeeld .

Tijdens de ochtend kregen wij ook een bezoekje van TV Rijnmond.

Tv rijnmond heeft live reportages gemaakt voor het programma "Dwars door Rijnmond "

Natuurlijk is RTV Ridderkerk de hele week aanwezig en doen de hele dag live verslag van3x2 .

Tijdens de lunch was er voor iedereen een beker kippensoep , zodat het zout gehalte van iedereen weer op peil was .

Dat was wel nodig ook want we moesten nog een middag door .

De middag brachten we door in zwembad de Fakkel , hier moesten de kids over een hindernisbaan heen die in het zwembad opgesteld lag.

Elke groep kreeg 5 minuten de tijd om zo vaak als ze konden over deze hindernisbaan te gaan, bij sommige teams lukte dat beter als bij andere teams , maar bij 3x2 maakt dat niet zoveel uit.

Het meedoen is bij ons nog steeds belangrijker dan het winnen .

Terwijl wij met de spellen en de hindernisbaan bezig waren , werd er op het parkeer terrein veel werk verzet

door de mannen van de bezemwagen die de taak hadden om alle fietsen te keuren .

Het werk van deze mannen blijft vaak onderbelicht dus bij deze een dikke pluim voor deze mannen .

Nadat in de fakkel de hindernisbaan was overwonnen door alle ploegen , was het tijd om terug te lopen naar het Reyerpark .

uiteraard stond daar voor iedereen weer drinken klaar .

Maar de dag was nog niet helemaal over , want op de parkeer plaats moest door de kids nog een kwis worden gemaakt en door de groepsleiding een verkeerstest .

Nadat de tijd voor de kwis en verkeerstest erop zat was het voor Peter tijd om de eerste dag af te sluiten .

Na een aantal mededelingen konden de kids vermoeid maar tevreden naar huis .

Morgen is de eerste fietsdag van 3x2 2022 .

We fietsen dan naar recreatieoord Binnenmaas .

Wat we morgen allemaal gaan beleven , kun je morgen uiteraard terug lezen in het dagverslag .

Allemaal een fijne avond en tot morgen .

 

2019

Bekijk het dagoverzicht van Zaterdag 24 augustus 2019 door Rens Bok Productions.

3x2 2019
dagverslag
zaterdag 24 aug
 
Vanmorgen kwam iedereen weer op tijd naar het Reyerpark.
Op zaterdag is dat altijd een mooi gezicht om al die versierde fietsen aan te zien komen .
Ook dit jaar had iedereen heel veel tijd en energie in de versieringen gestopt en dat was goed te zien .
Nadat de kids op het andere terrein waren , waar Hightone voor de nodige sfeer zorgde met meesleepende muziek , werden op het andere terrein de fietsen beoordeeld door een onafhankelijke jury en uit elke groep een kind van 11 jaar .
Nadat wijnand en henk met de kids hadden ingezongen opende peter officieel de dag .
Uiteraard was iedereen ontzettend benieuwd naar het dagklassement van gisteren .
De dagwinaars van gisteren was het team van
Aardoom hoveniers
Gefeliciteerd
Daarna was het tijd om richting de fietsen te gaan voor de ere ronde door Ridderkerk
Op zaterdag rijdt er standaard een wagen van groenenboom transport , op deze wagen staat de instalatie van Hightone licht en geluid , die voor de nodige decibels aan muziek zorgde , waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank .
Via slikkerveer ging de stoet richting Bolnes waar we de eerste rust hadden .
Daarna ging het via slikkerveer richting het centrum , waar we met de stoet over de zomermarkt heen reden .
Daarna ging de stoet via oost verder naar drievliet om daarna naar het oosterpark te rijden , waar we de laatste rust hadden
Na deze rust ging de stoet via drievliet en het centrum terug naar het reyerpark , daar werden we opgewacht door ,vaders , moeders broetjes ,zusjes enz enz .
Nadat de kadootjes waren uitgedeeld liepen we naar de fakkel voor de grote finale .
Dat allemaal begeleid door de vrolijke noten van de hooi en stro kapel .
Zoals altijd start de finale officieel met toespraken van peter die iedereen welkom heette en opvallend weinig te klagen had
Toen was het tijd om de jubilarissen in het zonnetje te zetten , zowel bij de sponsoren als ook bij de medewerkers .
Ook was Tante lien aanwezig zij reikte vanwege haar zeer hoge leeftijd , voor de laatste keer de oostdijck schaal uit .
Die ging deze keer naar de complete organisatie 3x2 .
Daarna was het toch echt tijd voor de verschillende klassementen .
Uiteindelijk werd het belangrijkste klassement bekend gemaakt , namelijk het algemeen eind klassement .
de top 3 is als volgt
op de derde plaats Rijwielhandel Verschoor
op de tweede plaats Aardoom hoverniers
maar de winaar van 3x2 2019 is
Van de Valk hotel Ridderker
Gefeliciteerd
We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde week .
Bij deze een woord van dank aan alle sponsoren en medewerkers van 3x2 .
Zonder jullie steun en inzet is 3x2 niet mogelijk.
Dus Dank , Dank ,Dank
Wat mij betreft , ik heb met heel veel liefde en plezier deze verslagen weer voor jullie geschreven .
Bedankt voor het lezen en heel graag
 
TOT VOLGEND JAAR

Bekijk het dagoverzicht van Vrijdag 23 augustus 2019 door Rens Bok Productions.

 
 
 
 
3x2 2019
dagverslag
vrijdag 23 aug
 
Vanmorgen was iedereen , met lichtelijk vermoeide koppies weer op tijd op het Reyerpark.
Ook vanochtend werd er ingezongen door wijnand en henk .
Daarna opende Peter officieel deze dag .
Uiteraard was het toen tijd voor de jury om het dagklassement van gister bekend te maken , dat werd deze keer gedaan door de jury stagiar Jelle , ondanks dat jelle erg nerveus was bracht hij het er zeer goed van af .
We hadden vandaag 2 dagwinaars namelijk
Aardoom hoveniers
en
Hotel v/d Valk Ridderkerk
Beide Gefeliciteerd .
Nadat de groene trui was uitgereikt , vroeg peter om een applaus voor jelle , omdat het zeer goed had gedaan .
En dat aplaus kreeg hij hoor.
Daarna was het tijd om op de fiets te stappen voor de eerste het eerste deel van de tocht .
Via rijsoord en ambacht reden we naar het spartelbadje bij zwijndrecht .
Hier hadden we de kleine rust .
Tijdens deze rust werd er door de kids en de groepsleidingen , apart van elkaar een rekentest gemaakt .
Vanaf deze rust was het nog een klein stukje fietsen naar het zwembad "de hooge devel"in Zwijndrecht .
In dit zwembad werd het brengnaardeoverkanthoningraadspel gespeeld
Omdat het een nieuw spel is , werd het eerst door twee teams samengesteld uit groepsleiding voor gedaan .
Het spel bestond uit drie honinghoepels , 3 hoepels , drie ballen en drie pionnen
De kids moesten hiermee naar de overkant zwemmen als het laatste kind had aangetikt dan moesten ze terug zwemmen , eenmaal aan de andere kant terug moest iedereen op de kant , daarna moesten de hoepels naast elkaar worden gelegd en moesten de pionnen en de ballen in de middelste hoepel worden gelegd , als dat gebeurd was dan stopte de tijd .
Iedereen deed zijn of haar uiterste best om het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen , natuurlijk luid aangemoedigd door alle andere ploegen .
Na het spel was het tijd voor de lunch , na de luch kon er nog vrij gezwommen worden .
Zoals elk jaar kregen we ook vandaag een ijsje aangeboden door het zwembad .
Waarvoor onze hartelijke dank .
Rond twee uur was het tijd om richting de fietsen te gaan en te starten voor de terug reis naar Ridderkerk .
De route ging via zwijndrecht en rijsoord naar het reyerpark waar we om drie uur aankwamen .
Daar sloot peter de dag af en vertrokkende teams naar hun eigen sponsor , voor het versieren van de fietsen , zodat we morgen op een feestelijke manier 3x2 kunnen afsluiten met een ereronde door ridderkerk .
 
Hoe dat allemaal gegaan is kan je morgen lezen in het laatste dagverslag van 3x2 2019
 
Tot dan

Bekijk het dagoverzicht van Donderdag 22 augustus 2019 door Rens Bok Productions.

3x2 2019
Dagverslag
Donderdag 22 aug
 
Vanmorgen was iedereen weer op het Reyerpark.
Nadat de kids onder leiding van Wijnand en Henk hadden ingezongen , opende Peter officieel de dag . Toen was het de beurt jury om het dagklassement van gisteren bekend te maken .
De winaars van gisteren was het team van "Van der Valk Hotel "
Gefeliciteerd .
nadat de groene trui was uitgereikt was het tijd om naar de fietsen te gaan , voor de tocht van vandaag .
Het eerste gedeelte ging via slikkerveer naar het industrieterrrein , oftewel het korte sponsor rondje .
Via het industrie terrein reden we over de Alblasserdamse brug , waarna we bij vv Souburgh de kleine rust hadden
Vanaf de kleine rust ging de tocht verder via oud-alblas en richting Kinderdijk .
Dat is voor de 3x2 karavaan altijd wel bijzonder , vanwege de vele toeristen uit de hele wereld die verwonderd naar de stoet staan te kijken .
Uiteindelijk Kwamen we in nieuw-lekkerland aan en stopte we bij het zwembad Schonewelle .
Dit is bij de jeugd een geliefd zwembad , omdat de kids daar het ifo waterspel spelen .
De ifo is een ronde drijvende schijf .
Daar gaan steeds drie kids van een team op en peddelen dan zo snel mogelijk naar de overkant .
Daar stappen drie nieuwe kids op de ifo en die peddelen dan weer terug , na twee keer heen en weer te zijn gepeddeld werd de tijd gestopt .
Het mooie van 3x2 is dat het eerste team door alle kids net zo hard wordt aangemoedigd als het laatste team .
Saamhorigheid ?? ja het bestaat nog , bij jeugdwielertoer 3x2 .
Nadat het spel was afgelopen de teams lunchen , daarna werd er door de kids nog een quiz gemaakt .
Rond drie uur vertrokken we weer richting Ridderkerk , ook de terug tocht ging via Kinderdijk , Oud - Alblas en Alblasserdam naar Ridderkerk .
Daar kwamen rond half 5 aan , waarna peter de dag officieel afsloot .
We kunnen terug kijken op een mooie en zonnige dag , en morgen wordt het nog warmer .
Dus dat wordt goed drinken en goed insmeren .
Wat we allemaal gaan beleven , kan je morgen lezen in het dagverslag

Bekijk het dagoverzicht van Woensdag 21 augustus 2019 door Rens Bok Productions.

3x2 2019
Dagverslag
Woensdag 21 aug
 
Vanmorgen verzamelde iedereen zich weer op het Reyerpark.
Nadat Henk in't Hout met de kids had ingezongen , was het tijd voor Peter om de dag officieel te openen .
Peter stond vandaag stil bij alle sponsoren die ieder jaar weer 3x2 mogelijk maken .
De sponsoren werden bedankt met een heel groot applaus van alle aanwezigen .
Deze morgen was het de beurt aan Marjan van de jury om het dagklassement bekend te maken .
Ook gaf ze een compliment aan de kids ,omdat ze gisteren heel goed hebben gefietst en gezongen .
De winnaars van het dag klassement van gisteren is de ploeg van "jan verschoor "
Gefeliciteerd
Vandaag werd de karavaan gesplitst om in de loop van de dag weer bij elkaar te komen .
De eerste 14 teams gingen naar "de Theetuin "en de rest van de teams naar zwembad De Louwert ,
In de theetuin deden de kids 3 verschillende dingen .
Ze konden daar bowlen en dat vinden de kids altijd erg leuk
Ook moesten ze bij de Theetuin ook de verkeerstest doen , deze test werd gemaakt door de kids ,maar ook de groepsleiding werd aan een verkeerstest onderworpen
Tenslotte moesten de kids een memoryspel doen , dit spel bestond uit louter verkeersborden .
Aan het eind van de ochtend werd er gewisseld , de teams die in de louwet waren kwamen naar de theetuin en de groepen uit de theetuin gingen naar de louwert .
In het zwembad werd een nieuwspel gespeeld , namelijk "spons je rot "
Bij de start ging 1 Kind op de mat , dit kind had 7 sponzen bij zich , de rest van het team duwde zwemmend de mat met het kind erop naar de andere kant .
Daat stond een emmer die gevuld moest worden , dit gebeurde door de sponzen steeds vanuit het water leeg te knijpen boven de emmer ,als het water over de rand van de emmer heen liep dan stopte de tijd .
Het was leuk om te zien dat er verschillende technieken werden gebruikt om zo snel mogelijk de emmer te vullen .
Bij het zwembad werd gewacht op de andere teams , waarna de hele karavaan door fietste naar het sandelingenpark.
Daar hadden we nog een pauze , in deze pauze moesten alle groepsleidingen nog de 4 gevreesde houten puzzels maken , natuurlijk onder luide aanmoedigingen van de kids in hun team .
Na deze pauze was het tijd om richting Ridderkerk te vertrekken , waar we rond half vijf aankwamen .
Nadat iedereen gedronken had sloot Peter de dag af en kon iedereen richting huis .
Morgen fietsen we naar Nieuw-Lekkerland , en alles daarover kan je uiteraard morgen lezen.
 
Tot morgen

Bekijk het dagoverzicht van Dinsdag 20 augustus 2019 door Rens Bok Productions.

3x2 2019
Dagverslag
Dinsdag 20 aug
 
Vanmorgen om kwart over 8 verzamelde iedereen zich op het Reyerpark voor de tweede dag van deze editie.
De tweede dag betekent ook de eerste fietsdag , maar daarover zo meer .
Nadat Wijnand Punt en Henk in't Hout de kids hadden opgewarmd met zingen , opende Peter van Dijk officieel deze tweede dag .. Na zijn opening was het dat dat de jury van zich liet horen , vandaag in de persoon van Marjan Bravenboer .
Allereerst stelde zij de rest van de jury voor : Hanriette Katsman , Corina Gouweloos en het nieuwe jurylid Jelle Nijhof
Nadat Marjan een korte uitleg had gegeven over , waar de jury deze week op let , ging ze over tot het bekend maken van het dagklassement van gister .
Op plek 1 is gister geeindigd , het team van Aardoom hoveniers : Gefeliciteerd.
Na het uitreiken van de groene trui was het tijd om op de fiets te stappen voor het eerste deel van vandaag .
Via Rijsoord en Barendrecht reden we naar De Thermen in Barendrecht waar we de eerste kleine rust hadden .
Na deze rust vervolgde wij onze weg , vanaf de rust was het een klein stukje fietsen naar het begin van de Heienoord tunnel waar we lopend door heen gingen .
Vanaf de tunnel ging het via Mijnsherenland naar DE Binnenmaas ,
Daar aangekomen werd het programma een klein beetje aangepast , omdat er een zware onweersbui was voorspeld .
Onweer en water gaan niet echt samen dus werd het spel uitgesteld .
Achteraf gezien was het niet nodig , omdat de zware onweersbui uitbleef , maar iedereen vondt het een goede beslissing om het spel uit te stellen .
Ook dat is 3x2 , daar waar nodig snel improviseren en er naar handelen , en niemand die klaagt .
Uiteindelijk werd er toch gestart met het reuze glijbanen spel .
De leiding van elke groep starte op de twee witte glijbanen , op het moment dat de leiding het water inging , starte er een kind op de blauwe glijbaan , als dat kind het water inging starte de rest van de groep op de brede glijbaan , daarna zo snel mogelijk naar de kant zwemmen en als het vijfde kind van de groep aantikte werd de tijd gestopt .
Altijd mooi om te zien hoe zowel de leiding als ook de kids hun best doen om zo snel mogelijk te zijn .
Rond twee uur was het tijd om te vertrekken vanuit het zwembad .
Na een korte fietstocht , stapte we wederom af om opnieuw lopend door de Heijenoord tunnel te gaan .
Vlak na de tunnel was de tweede kleine rust , waar voor de kids een bakje fruit klaar stond , want zoals gisteren al vermeld wil 3x2 op de gezonde toer .
Tijdens deze tweede rust kregen de kids ook weer een quiz .
Ook dat is dit jaar nieuw , de kids krijgen elke dag een andere quiz.
Je merkt en hoort dat de kids dat ook leuk vinden , dus wat dat betreft heeft de organisatie hiermee een goede stap gezet
Na deze tweede rust reden we door naar het Reyerpark , waar wij rond kwart voor vijf aankwamen .
Op het Reyerpark stond er voor iedereen nog drinken klaar .
Nadat Peter deze lange ( bijna 47 kilometer ) maar geslaagde dag had afgesloten , ging iedereen moe maar tevreden naar huis , om zich voor te bereiden op de dag van morgen.
Wat we op deze dag allemaal beleven , kun je uiteraard morgen terug lezen in het verslag .
 
Tot Dan

 

Bekijk het dagoverzicht van Maandag 19 augustus 2019 door Rens Bok Productions.

 

Eindelijk was het vandaag zover, de start van de 48e editie 3x2 .
Deze komende editie wordt gekenmerkt door een aantal veranderingen , maar dat lees je in de dagverslagen.
Iedereen verzamelde zich vanmorgen om 08.30 op het Reyerpark .
Nadat iedereen de sponsorkleding aan had , liepen we groepsgewijs naar het hoofdveld van SV Slikkerveer .
Daar aangekomen , opende onze voorzitter Peter Van Dijk officieel deze editie van 3x2 .
Om te zorgen dat iedereen goed aan 3x2 zou beginnen , was er eerst een warming up van Fit for Free .
Na deze warming up , kregen we gelijk te maken met de eerste verandering .
Waar tot vorig jaar alle teams op het veld bleven voor de spellen , is er dit jaar voor gekozen om op te splitsen .
De helft van de teams bleef op het veld voor de spellen , de andere teams gingen lopend naar zwembad De Fakkel voor de Aquarun .
Maar laten we beginnen op het veld .
Op het veld waren een aantal spellen uitgezet , waar de teams tegen elkaar streden. Uiteraard deed iedereen zijn uiterste best om de meeste punten of de beste tijd te halen .
Tijdens deze week is competitie natuurlijk belangrijk, maar het met elkaar een leuke week beleven is miss nog wel belangrijker .
Tussen de middag verzamelde alle teams zich weer op het veld , om op het gemak te kunnen lunchen .
Op deze manier wil de organisatie saanhorigheid bevorderen .
Na de lunch gingen de ploegen die de ochten op het veld hadden door gebracht , naar de fakkel , terwijl de andere teams op het veld bleven om aan de spellen te beginnen .
In het zwembad deden de kids dus de aquarun . Het is een hindernisbaan die op het water drijft.
Elk team kreeg 5 minutten de tijd om zich te bewijzen op deze aquarun .
Aan het eind van de middag kwamen alle teams weer samen op het veld van SV Slikkerveer , alwaar de kids en dus alleen de kids zonder hulp van volwassenen of smartphone een kwis moesten maken .
Nadat iedereen klaar was met deze kwis , sloot Peter de dag af , waarna iedereen moe huiswaarts ging , om zich voor te bereiden op de eerste fietsdag van 3x2 .

Ik wil met jullie nog wel even wat veranderingen doornemen .
3x2 wil graag verduurzamen , dus we gebruiken geen plastic meer .
Verder wil de organisatie voor gezond gaan , dit betekent minder limonade en meer water en tussen de middag fruit . Op deze manier wil de organisatie bij dragen aan een beter klimaat en gezonde jeugd

 

 2018

Bekijk het dagoverzicht van zaterdag 18 augustus 2018 door Rens Bok Productions.

 

 

Bekijk het dagoverzicht van vrijdag 17 augustus 2018 door Rens Bok Productions.

 

Bekijk het dagoverzicht van donderdag 16 augustus 2018 door Rens Bok Productions.

 

Dagverslag door Ron in 't Hout
donderdag 16 aug
Vandaag hebben we een hoop te vertellen, dus lees vooral het hele verslag. We beginnen natuurlijk bij het begin . Vanmorgen was iedereen weer op tijd op het Reyerpark voor de dag van vandaag . Na het inzingen zoals elke dag onder leiding van Henk, Wijnand en Ron . Daarna was het voor Peter om de dag te openen . Maar eigenlijk was iedereen heel benieuwd naar wat de juryte vertellen had en dan met name het dagploegenklassement van gisteren . Dat is toch altijd weer een spannend moment . Het mooie is altijd weer dat de ploeg die die laatste plek heeft net zo hard juicht als de ploeg die gewonnen heeft . Nu we het daar toch over hebben de winnaar van gisteren is de groep van "Wilvers Schoonmaakbedrijf" Bij deze natuurlijk van harte gefeliciteerd . Na het uitreiken van de groene trui gingen we richting de fietsen voor de tocht van vandaag . We reden via een klein rondje door Slikkerveer richting Alblasserdam . Uiteraard moest de karavaan daarom over de brug heen . Na de brug was het nog maar een kort stukje naar de eerste rust bij sportpark Soeburgh . Na deze korte rust ging de route via Oud-Alblas en Alblasserdam , richting de molens van Kinderdijk . De molens zijn voor de karavaan altijd erg leuk vanwege de toeristen uit alle landen die de molens komen bezoeken . Deze toeristen hebben zoiets als 3x2 natuurlijk nog nooit gezien , we worden daar dan ook heel vaak gefilmd en op de foto gezet . Op deze manier weet de hele wereld van het bestaan van 3x2 , hoe mooi is dat ? Vanaf de molens was het nog maar een klein stukje naar Nieuw-lekkerland en het zwembad "Schoonewelle " In dit zwembad deden de kids de IFO waterrace . De IFO is een grote ronde schijf waarop plaats is voor drie kids . De kids gaan zittend of liggend op de IFO zo snel mogelijk naar de overkant . Let wel peddelend met de handen en dan maar zorgen dat je op de IFO blijft . Aan de overkant gingen ze er af en dan weer drie nieuwe kids erop en weer terug naar het beginpunt aan de overkant . En zo deden de kids vier banen . Natuurlijk zijn er altijd kinderen die van de IFO afvallen , maar het mooie is dan weer dat als een ploeg een moeilijke race had gehad en eindelijk klaar waren , dat de rest van de kids dan hard klapte voor dit team . Na dat de race was afgelopen kon iedereen even wat gaan eten . Na het eten was er voor de kids de gevreesde kwis . Ze hadden daar een half uur de tijd voor . De kwis was echt alleen voor de kids dus de groepsleiding mocht niet in de buurt van de groepen komen . Na de kwis was het tijd om te vertrekken , tenminste dat dachten we . Wat gebeurde er waardoor we niet konden vertrekken . Vanaf het zwembad rijden we een stuk route waar de geluidswagens niet mogen komen. Dus alle wagens gaan eerder weg om ons later op de route weer op te vangen . Nu zetten wij bij elke rust onze fietsen op slot om diefstal te voorkomen . De sleutels worden ingeleverd bij de groepsleiding die ze bewaren in een heuptas . Nu was een leidster zo slim om dat heuptasje in een geluidswagen te leggen . Dus jullie voelen hem al aankomen . Wij willen vertrekken "JAMMER "die groep kon dus niet vertrekken omdat de fietsen op slot stonden . Dus dan maar de bestuurder van de des betreffende geluidswagen gebeld dat hij terug moest komen om de sleutels te brengen . Dat leverde dus een vertraging op van bijna een half uur . Maar gelukkig konden we dan eindelijk vertrekken . De karavaan zette zich in beweging om verder zonder problemen naar Ridderkerk te rijden . Tenminste dat dachten we . Er was namelijk een probleem met een kind uit de groep van "Van Ooien"
Dat kind was er even niet met zijn gedachte bij en toen reed hij zo van de weg af en de sloot in . Nadat dit kind uit de sloot vol met kroos was gehaald , konden we toch eindelijk richting Ridderkerk , waar we toch nog redelijk op tijd aankwamen . Na terugkomst op het Reyerpark was er voor iedereen nog drinken , waarna Peter de dag afsloot. Iedereen kon toen moe maar voldaan richting huis om uit te rusten. Morgen gaan we richting Zwijndrecht , om daarna fietsen te gaan versieren . Uiteraard is er morgen ook weer een nieuw dagverslag .
 
Dus wij zeggen
TOT DAN

Bekijk het dagoverzicht van woensdag 15 augustus 2018 door Rens Bok Productions.

 

Dagverslag door Ron in 't Hout
woensdag 15 aug

Vandaag was iedereen weer op tijd op het Reyerpark om te beginnen aan deze dag van 3x2. Nadat er weer was ingezongen met Wijnand , Henk en Ron opende Peter van Dijk deze dag. De hele karavaan kreeg een compliment over het fietsen van gisteren , voor een eerste dag was er goed gefietst. Daarna was het natuurlijk tijd voor de jury om het dagploegen klassement van gisteren bekend te maken. Natuurlijk was iedere groep heel benieuwd naar op welke plaats zij geeindigd waren. De eerste plaats was vandaag voor de groep van "Groenenboom Transport" Uiteraard bij deze van harte gefeliciteerd. Na de uitreiking van de groene trui was het tijd om te vertrekken. Vandaag bleven wij binnen de gemeente en dan ook nog eens op twee locaties. De groepen 1 t/m 14 liepen vanaf het Reyerpark , waar ze de aquarun gingen doen. De rest van de groepen stapte op de fiets voor een korte tocht naar " De Theetuin ". Zoals gezegd werd in "De Fakkel "de Aquarun gespeeld. Dit is een hindernisbaan die in het water ligt. Hier moeten de kids dan overheen klimmen en klauteren , als je in het water valt dan zwem je naar de kant en mag je nog een keer. Dit ging door totdat het tien kids de aquarun hadden volbracht , dan werd de tijd gestopt en was het spel voor de groep klaar. Halverwege de dag werd er door de groepen van locatie gewisseld. In "De Theetuin"stonden voor de groepen de verkeerstest , de puzzel en bowlen op het programma. De verkeerstest bestaat uit twee onderdelen , namelijk de test voor de kids en de test voor de leiding. De resultaten van deze test worden aanstaande Zaterdag in "de Fakkel "bekend gemaakt. De kids moesten ook nog twee grote houten puzzels maken en daar hadden ze twee minuten de tijd voor. Tot slot mochten de kids gaan bowlen en dat blijft toch altijd weer favoriet. Wel willen wij hier even melden dat "De Theetuin"weer tot beschikking is gesteld door de Fam. De Jong. Hiervoor natuurlijk weer onze dank. Nadat iedereen weer terug was op het Reyerpark konden we vertrekken voor het traditionele sponsor rondje door Ridderkerk. Tijdens dit rondje rijden wij langs een aantal bedrijven die op wat voor manier dan ook 3x2 sponsoren. Het is onze manier om deze bedrijven daarvoor te bedanken. Na Het sponsor rondje was er op het Reyerpark voor de kids nog limonade , wat ze zich goed lieten smaken. Daarna sloot Peter van Dijk deze dag af en kon iedereen naar huis. Daar kan iedereen zich voor bereiden op de langste fietsroute van 3x2.
Morgen gaan we naar Nieuw-Lekkerland. Wat daar allemaal gebeurd kunnen jullie morgen uiteraard weer lezen in een nieuw dag verslag.
Rust goed uit Slaap lekker en
TOT MORGEN

Bekijk het dagoverzicht van dinsdag 14 augustus 2018 door Rens Bok Productions.

 

Dagverslag 47e Jeugdwielertour 3x2 14-08-2018


Vanmorgen melde iedereen zich weer fris op het Reyerpark, voor de eerste fietsdag van 3x2.
Traditie getrouw werd er eerst geoefend op alle liederen die bekend zijn bij 3x2.
Dit oefenen werd (ook traditie getrouw) aangejaagd door Wijnand,Henk en Ron.
Na het inzingen opende Peter van Dijk de dag.
Hij kwam in zijn opening nog even terug op de dag van gister en bedankte nogmaals alle sponsoren.
Daarna was het woord aan de jury, voor het bekendmaken van het dagploegen klassement van gisteren.
Uiteraard was iedereen uitermate benieuwd naar hun klassering.
De dagwinnaars van gisteren was de groep: 'Berkhout kunststof kozijnen'. Van harte gefeliciteerd.
Na de uitreiking van de groene trui aan de dagwinnaars, gingen we naar de fietsen voor het eerste deel van de fietstocht van vandaag.
Deze tocht voerde ons via het 'Van der Valk hotel Ridderkerk' richting 'De Thermen' in Barendrecht, waar we de eerste kleine rust hadden.
Na deze rust fietsten we een klein stukje naar de Heienoord tunnel, waar we altijd lopend door heen geen.
De kids zongen in de tunnel luidkeels zodat de hele tunnelbuis aan het galmen was.
Vanuit de tunnel reden we via Mijnsheerenland naar het recreatieoord 'Binnenmaas'.
Daar werd door de groepen en de leiding Het Reuzen Glijbanen Spel gespeeld.
Dit spel is bij de kids erg geliefd vanwege het feit dat de leiding met dit spel mee moeten doen.
De leiding van elke groep startten op de witte glijbanen, wanneer zij in het water belanden ging 1 kind van de groep door de blauwe glijbaan,
wanneer dat kind in het water kwam ging de rest van de kids van de brede glijbaan en daarna was het zo snel mogelijk naar de kant zwemmen om een goeie tijd neer te zetten.
Na het spel was er voor iedereen nog tijd genoeg om vrij te zwemmen. waar ook dankbaar gebruik van werd gemaakt.
Nadat iedereen soep en limonade op had was het weer tijd om te vertrekken.
De postzakken werden ingepakt en iedereen ging weer richting de fietsen.
Via een korte rit kwamen we weer bij de Heienoord tunnel waar we weer lopend door heen gingen.
Vlak na de tunnel hadden we een korte rust bij de trimbaan in Barendrecht.
Na deze korte rust was het toch echt tijd om weer richting Ridderkerk en het Reyerpark te gaan.
Vanaf Barendrecht reden via Rijsoord naar het Reyerpark.
Daar aangekomen was er voor iedereen nog limonade, daarna sloot Peter de dag af en kon iedereen moe maar tevreden richting huis.
Morgen blijven we met 3x2 binnen de gemeente grenzen, we gaan namelijk naar 'De Theetuin' en naar 'De Fakkel.'
We kunnen nu in ieder gevaal al terug kijken op een zeer geslaagde eerste fietsdag.
Wat morgen ons brengt kunnen jullie uiteraard morgen weer lezen in het dagverslag.

TOT MORGEN!

Bekijk het dagoverzicht van maandag 13 augustus 2018 door Rens Bok Productions.


Dagverslag:

Dagverslag van de 47e Jeugdwielertour 3x2, Maandag 13 Aug. 

Vandaag was het eindelijk zover, na lang wachten en aftellen ging 3x2 2018 dan eindelijk van start. De kinderen verzamelde zich op het Reyerpark voor deze editie van 3x2. Dit jaar hebben we een aantal nieuwe deelnemers, dus voor die kids was het extra spannend, want wat gaat er gebeuren. Nadat alle ploegen compleet waren, liepen we in tegenstelling tot voorgaande jaren naar het hoofdveld van SV Slikkerveer. Dit had alles te maken met de ingrijpende verbouwing die momenteel aan de gang is bij Ten Donck. Daar konden we dus niet terecht, maar gelukkig stelde Voetbal Vereniging Slikkerveer, geheel belangeloos hun hoofdveld ter beschikking. Hiervoor zeggen wij natuurlijk een hartelijk dank je wel tegen SV Slikkerveer. De voorzitter Peter Van Dijk opende 3x2 met een welkomstwoord en het voorstellen van de medewerkers. Mensen die belangeloos een week vakantie opofferen om de kids een geweldige week te bezorgen. Na het welkomstwoord van Peter werden de kids getrakteerd op een warming up. Deze warming up werd verzorgd door twee dames van Up Stairs Dance & Fit, waarvoor natuurlijk onze dank. Hierna konden de kids beginnen aan de spelletjes die opgesteld stonden op het veld. Op dat zelfde moment gingen de mannen van de bezemwagen aan de slag met de fietsen keuring. Alle fietsen worden gekeurd en voorzien van een tiewrap als de fiets is goed gekeurd. Zo zorgen deze mannen ervoor dat elke fiets die met 3x2 de weg op gaat ook veilig is. Mannen weer bedankt weer voor deze klus. Op het veld waren de spellen intussen in volle gang. Bij elk spel streden er steeds twee teams tegen elkaar. Alle teams deden ook dit jaar weer hun uiterste best om een spel tot een goed einde te brengen. Gezien de weersverwachting had de organisatie een alternatief programma klaar liggen voor in de sporthal. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind, we hebben slechts twee kleine buitjes gehad. Tijdens die buitjes kon iedereen even schuilen, toen het droog werd gingen we gewoon weer door met de spelletjes. Tijdens de lunch pauze was er voor iedereen soep en een pannenkoek. Natuurlijk lieten de kids zich dat goed smaken. Na een lange dag sloot Peter rond 4 uur de dag af met nog wat tips en aanwijzingen voor de rest van de week, wanneer we gaan fietsen. Na het slot praatje van Peter ging iedereen moe maar tevreden naar huis, om uit te gaan rusten voor de dag van morgen. Dan staat de eerste fietstocht op het programma. Natuurlijk kun je morgen via de bekende kanalen (Facebook, Instagram en de website ) het dagverslag lezen. Terugkijkend op een leuke en gezellige dag zeg ik nu TOT MORGEN!

 2017

Bekijk het dagoverzicht van vrijdag 11 augustus 2017 door Rens Bok Productions.

Bekijk het dagoverzicht van donderdag 10 augustus 2017 door Rens Bok Productions.

Bekijk het dagoverzicht van woensdag 9 augustus 2017 door Rens Bok Productions.

Bekijk het dagoverzicht van dinsdag 8 augustus 2017 door Rens Bok Productions.

Bekijk het dagoverzicht van maandag 7 augustus 2017 door Rens Bok Productions.

 

2016

Als laatste het dagoverzicht van zaterdag 13 augustus 2016 door Rens Bok Productions.

 

 

Bekijk het dagoverzicht van vrijdag 12 augustus 2016 door Rens Bok Productions.

 

Bekijk het dagoverzicht van donderdag 11 augustus 2016 door Rens Bok Productions.

  

Bekijk het dagoverzicht van woensdag 10 augustus 2016 door Rens Bok Productions.

  

Bekijk het dagoverzicht van dinsdag 9 augustus 2016 door Rens Bok Productions.

  

Bekijk het dagoverzicht van maandag 8 augustus 2016 door Rens Bok Productions.